Estats Units Nova York

Eternally New York

By on 26 maig, 2017

Divendres a les 5 del matí sona el despertador. L’Estel no té ni idea del que passa i tota adormida rep la que es pensa que és la seva última carta. Durant les setmanes anteriors havia rebut cartes amb pistes del que faríem pel seu aniversari.

La carta del divendres deia: “tens 40 minuts per vestir-te i fer-te la maleta per 6 dies”. Els nervis cada cop anaven a més, sobretot quan ens estàvem al cotxe arribant al aeroport. Totes les possibilitats apuntaven a anar uns dies a alguna ciutat europea, i així li vaig fer creure.

Vaig fer el check in sense ella per poder treure tots els bitllets i que no sàpigues on anàvem fins a l’últim moment. Així doncs va saber que visitaríem Amsterdam poc abans de que el vol s’enlairés, amb la gran il·lusió que conèixer una ciutat nova que mai havia estat.

Sense cap incidència vam aterrar a la capital holandesa per fer escala, quan ella ja es dirigia a recollir les maletes va arribar el gran moment. Una última carta amb un regal. La carta explicava que Amsterdam és una ciutat magnífica però que encara no havia arribat el moment, que pensés en una ciutat que realment es morís de ganes de visitar i que obrís el regal… El regal era la guia de Nova York! Espectacular veure la transformació de la seva cara a mesura que anava llegint la carta…

 

Teníem 5 dies sencers per conèixer la capital del món, en un hotel al centre de Manhattan (no sempre anem en “plan mochileros”).

Hi ha alguna cosa més romàntica que celebrar un aniversari per sorpresa a Nova York? Sí..

Les primeres impressions van ser immillorables. Ens va rebre una calor que no ens esperàvem i això ens va encantar.

El jet lag va fer que, pràcticament cada dia, a les 7 del matí ja estiguéssim caminant. Tothom ens havia dit que la millor manera de conèixer NY (com la majoria de ciutats) és patejant. Ens ho vam prendre al peu de la lletra. Vam començar per Time Square de dia, la zona de Madison, els mercats de Chelsea, High Line, Meatpacking District amb els edificis de Friends i Sexo en NY, el districte del Soho amb els mercats al carrer, Little Italy i fins al barri Xinès on vam dinar. Si et tanquen els ulls i et deixen al mig d’aquesta zona sembla que estiguis a Xina. Tot és absolutament igual. Vam dinar el un restaurant que bé semblava un qualsevol dels que es troben en els Hutongs del país asiàtic, tot igual menys el preu, clar.

El Memorial 11S, Wall Street i Battery Park i els seus voltants van culminar el dia més complet. Es imprescindible anar amb calçat còmode, nosaltres vam passar per Century 21 per comprar-ne un.

 

Ens va sorprendre el metro. Després de veure’l mil cops a les pel·lícules, el primer cop t’has de parar uns minuts per entendre com funciona. Les línies, els números, les lletres, les direccions, els que són express, els que paren on volen,…

El diumenge és cita obligada a Harlem. És recomanable anar-hi d’hora per donar-hi una volta i veure com canviava aquesta part de la ciutat respecte el centre. Comerços en espanyol, edificis més baixos i un munt d’esglésies a tots els carrers. En una d’elles i vam anar per veure la famosa missa Gospel. Ens va decebre bastant. Segurament no vam escollir la millor església, sobretot perquè en moltes et feien pagar, pagar per anar a missa i així van fent negoci amb el turisme. Vam trobar una mes petita que inicialment hi havia poca gent. Un cop a dins i quan ja portàvem una estona, un 80% eren turistes i un 20% locals. La missa estava molt preparada pels estrangers i ens va faltar veure la realitat autèntica d’aquestes misses.

Com era diumenge vam anar a fer un brunch a la zona oest de Central Park, prop del Museu d’Història Natural. Hi ha molts restaurants preparats per oferir bruch sobretot al cap de setmana. És una molt bona idea, combinar el dolç de l’esmorzar amb el salat del dinar. Això sí, després de veure’ns un litre i mig de mimosa cada un, podeu imaginar com vam entrar dins del museu. A la sortida feia fred i estava mig plovent, l´únic dia que no ens va fer bon temps. Així que després de veure Strawberry Fields i l’edifici Dakota vam tornar a l’hotel per abrigar-nos i conèixer Grand Central i la 5a Avinguda, un paradís pel consumisme.

 

Vam aprofitar tots els dies per menjar americà. Hamburgueses, costelles de porc, aletes de pollastre, hot dogs,… i un parell de bruch que ens van encantar amb els ous Benedict i salmó.

El dilluns era l’aniversari de l’Estel. Vint-i-tots! Ens quedava pendent Central Parc i cap allà vam anar. Per recórrer el parc caminant et pots estar tot el dia, i crec que és una molt bona idea si es va amb temps i s’aprofita per dinar o relaxar-se allà.

Nosaltres vam llogar un tàndem per veure’l més ràpid i amb 70 minuts vam tenir prou per anar de punta a punta, parant per fer fotos i visitant els racons més coneguts.

Al voltant de quiosc on es lloguen les bicis, hi ha sud americans que també en lloguen amb preus molt més assequibles.

Només hi ha una condició per pujar al Top of the Rock, que hi hagi visibilitat! I això és el que no teníem quan hi volíem anar (ho vam deixar pel dia següent). Una boira baixa cobria les puntes dels gratacels i produïa una visibilitat del 0% des de dalt. Aquesta boira va marxar al migdia quan estàvem a tocar de la Estàtua de la Llibertat. I és que vam agafar el ferry gratuït que transporta la gent des de Manhattan fins a Staten Island i passa just per davant l’estatua més coneguda del món, val la pena quedar-se una estona al mirador que hi ha a l’estació de ferrys de Staten Island per veure les vistes de la ciutat.

Si ens preguntéssim quines són les icones de NY, el pont de Brookling seria una d’elles. La millor experiència és creuar-lo caminant i descansar una estona al parc de DUMBO que hi ha a la part de Brookling tot contemplant les espectaculars vistes tan del pont cop de Manhattan.

Una de les millor opcions per passar el vespre de l’aniversari era anar a Broadway i veure un espectacle, sobretot si ets una amant del teatre. Doncs el TKTS que hi ha al sud de Manhattan, algunes de les entrades estaven al 50% i vam escollir una de les obres preferides, Chicago!

Un musical sempre val la pena i sobretot si està a meitat de preu, Broadway es té la fama guanyada.

 

Si abans dèiem que hi havia alguna cosa més romàntica, va venir per la nit… Ens vam comprometre a la terrassa de l’hotel, els dos sols amb unes precioses vistes i brindant amb cava. Tota una sorpresa que l’Estel no s’esperava, després de quasi 4 anys junts!

 

Passar 5-6 dies a NY es suficient per conèixer les principals atraccions i assaborir la ciutat més influent del món. A NY s’hi pot anar el temps que es desitgi ja que hi ha milers de coses a fer, però per fer una escapada ho vam trobar correcte. Ens van faltar museus, experimentar bé la nit de NY, veure barris perifèrics i altres ciutats properes… Això sí, els dos tenim clar que hi tornarem, i si les coses van bé, ens agradaria viure-hi una temporadeta i conèixer de primera mà la vida americana en una ciutat tant cosmopolita com aquesta. Treballar a NY dona un bagatge enorme, una experiència que intentarem viure algun dia.

TAGS
1 Comment
  1. Respon

    elmonalama

    26 maig, 2017

    Ho repetirem..!

LEAVE A COMMENT

Subscripció al Blog

LA VOLTA AL MÓN
ALTRES VIATGES

Arxiu