La Volta al Món Laos Sud-Est Asiàtic Vang Vieng

VANG VIENG, MOLT MÉS QUE TUBING

By on 12 febrer, 2019

Vang Vieng és un punt de parada en la ruta entre Luang Prabang i Vientiane. El mal estat de les carreteres i les llargues distàncies van fer necessari descansar uns dies a Vang Vieng abans de continuar la marxa.

Aquest poble s’ha convertit en un dels punts més turístics de Laos, de fet, havia estat un turisme de festa, alcohol i drogues. Encara que avui en dia això ja estigui controlat, es veu molt ambient festiu per la carretera principal i dins del poble. Aquí l’activitat principal, la que li va donar fama a la zona és el tubing. Consisteix en agafar un flotador gegant, pujar en furgo fins a uns quants quilometres riu amunt i baixar pel riu fins arribar un altre cop al poble. Durant el trajecte hi ha bars i restaurants on es pots parar per menjar i sobretot beure. Antigament, aquesta activitat es va fer coneguda per la quantitat de turistes morts que hi van haver ofegats, al mesclar l’alcohol i drogues. Ara, només queden 3 o 4 bars oberts al principi i quan hi vam anar nosaltres no hi havia tan ambient i les drogues ja no es venen als bars, al menys de manera oberta.

La veritat és que el trajecte és molt pla tota l’estona, els paisatges són espectaculars i es passa entre poblets on es veu la gent treballant al camp o pescant al riu. Tot el recorregut seguit són unes 2 hores, nosaltres vam parar a dinar en un dels restaurants locals que hi ha al principi abans de continuar riu avall. La experiència és molt interessant i molt tranquil·la sempre que es faci amb responsabilitat.

El millor de Vang Vieng per nosaltres van ser els paisatges. Agafar una moto i perdre’s entre aquestes muntanyes de pedra al més pur estil de Halong Bay, aquest cop en zona de muntanya. Està ple de miradors que a canvi d’una pujadeta, alguns de 30 minuts, et regalen unes vistes increïbles de la zona. El nostre preferit va ser Nam Xai Viewpoint on un cop a dalt les vistes a l’horitzó et deixen sense respiració, 360 graus de paisatges magnífics.

Aquest cop ens vam allotjar en un dels hotels més nous de tot Van Vieng i, la veritat és que és una passada. El Saksiri Riverside Boutique Hotel és un hotel ben a prop del centre de la ciutat, just tocant al riu. És tracta de diferents blocs amb 6 habitacions cada un, distribuïts en dues plantes, totes amb vistes a la piscina i a la terrassa. Algunes d’elles inclús tenen vistes al riu que passa just per davant de l’hotel. Les habitacions estan completament equipades i totes tenen una terrassa particular molt agradable per prendre alguna beguda. 

L’esmorzar es serveix al seu restaurant que està just davant del riu. Un esmorzar normalment bufet lliure amb menjar local i occidental típic com ous i torrades. El seu punt fort és la tranquil·litat que s’hi respira ja que queda una mica apartat del bullici del centre i la seva piscina fa que més d’una tarda es vulgui passar descansant a l’hotel.

Nosaltres vam llogar la moto per explorar els voltants de Vang Vieng directament amb ells i això ja ser un gran punt a favor ja que la vam tornar allà mateix. El tracte va ser immillorable, molt servicials com acostumem a trobar en la majoria de llocs i molt professionals tenint en compte que pràcticament érem un dels seus primers clients. Un autèntic plaer haver pogut estrenar un hotel com aquest. Serà en un altre moment quan expliqem l’aventura que vam tenir per arribar de nit a l’hotel, total només haviem de creuar un pont però el tema es va anar complicant…

TAGS

LEAVE A COMMENT

Subscripció al Blog

LA VOLTA AL MÓN
ALTRES VIATGES

Arxiu