Filipines La Volta al Món Puerto Galera Sud-Est Asiàtic

PUERTO GALERA, ALTRE COP A L’ATLANTIS

By on 13 abril, 2019

Un viatge llarguíssim ens va portar de Coron a Puerto Galera per passar una setmana a la que considerem casa nostra a Filipines, una setmana a l’Atlantis Dive Resort. Ja havíem estat uns dies a Dumaguete el primer cop que vam visitar el país i ara després d’uns mesos volíem conèixer aquestes costes famoses també per les seves immersions.

De Coron vam agafar un ferri de 8 hores que surt d’hora pel mati direcció San José, a la punta sud de l’illa de Mindoro. Des d’allà una furgoneta que anava plena a rebentar ens va portar fins a Roxas durant 3 hores de corbes i sotracs, on vam fer canvi de furgo i aquesta ens va deixar a la ciutat de Calapan al cap d’unes 4 hores. Amb el cansament acumulat i al veure que ja era tard vam buscar un allotjament, juntament amb altres viatgers, per passar-hi la nit i així arribar al matí següent a Puerto Galera, concretament a la platja de Sabang, en jeepney públic.

El resort de Puerto Galera és diferent al de Dumaguete. Aquest es troba envoltat d’altres comerços, hotels i restaurants encara que s’ha de dir que amb una setmana allà gairebé no vam sortir de l’Atlantis. Seguint el mateix patró, l’Atlantis Dive Resort ofereix un pack complet per bussejar 5 vegades al dia i tots els àpats inclosos. Un esmorzar de primera, per escollir plats a la carta com ous Benedicte o el Sandwich Croque Madame, sucs naturals, fruita i dolços de pastisseria o gofres. Ideal per començar el dia si no tens el busseig immediatament després. Nosaltres començàvem la jornada bussejant a les 8 del matí i després ens fèiem el gran esmorzar per tornar a posar-nos a l’aigua sobre les 10.30h.

L’hora de dinar i sopar són igual d’importants. Tenen preparats un menú diferents per cada àpat on es pot escollir entre 2 entrats i 4 plats principals. Aquests menús no es repeteixen fins al cap de 20 dies, així que és difícil menjar el mateix durant l’estada. S’ha de dir que són plats elaborats, sobretot els principals. Per començar sempre hi ha amanides, sopes, ceviche o alguna cosa més light i el segon plat és espectacular. Hem menjat pasta cuinada amb marisc, talls de vedella boníssims, peix fresc preparat de mil maneres diferents… En fi, una infinitat d’opcions cada una millor que l’anterior. Els xefs són tots locals i tot i que el menjar és bàsicament occidental, el dominen a la perfecció.

Per si fos poc, van tenir el gran detall de donar-nos l’habitació estrella de tot el resort: la Honey Moon. Estava a dalt de tot, en una planta per nosaltres sols amb unes vistes magnífiques al mar. Tot l’hotel, inclòs l’interior de les habitacions està decorat al més pur estil Binibeca de Menorca o els poblets de Santorini. Parets blanques amb formes arrodonides que li donen un toc molt mediterrani. Hi ha una piscina per banyar-se a qualsevol hora i que també s’utilitza pels cursos que ofereixen per treure’s alguna titulació.

Pel que fa al submarinisme, a nosaltres personalment ens va agradar més que el que es troba a l’illa de Negros. S’ha de dir que preferim veure bitxos grans i bon corall que el micro, i a Puerto Galera vam trobar que era més indicat per combinar les dues coses. Vam veure tortugues, moltes sèpies canviant de color, vam veure el octopus blue ring, un pop molt petit però ultra verinós molt poc comú… L’únic inconvenient que vam patir va ser la temperatura de l’aigua. Justament la més freda de l’any en la temporada que hi vam estar i arribava algun dia a 25 graus. Fèiem servir dos neoprens de 3mm cada un i encara passàvem fred. Les instal·lacions i equip de busseig són de primera i els guies genials, coneixen la zona perfectament i ens van portar als millors spots.

La joia de la corona va ser en una excursió que van organitzar a Verde Island, una illa que hi ha just al davant catalogada com l’epicentre mundial de la biodiversitat marina, en altres paraules hi ha més especies marines per metre quadrat a les aigües de l’illa que enlloc del planeta. És una excursió del dia sencer amb tres immersions i el dinar inclòs. El busseig allà és senzillament espectacular, vam entendre ràpidament perquè aquesta illa està catalogada de tal manera. Vam estar bussejant entre bancs de peixos infinits, coralls de tots tipus i colors i tortugues tota l’estona, una passada. Despres del segon busseig ens van preparar un bufet amb carn i peix a la brasa en un dels racons de l’illa, on encara hi ha locals vivint.

La setmana a l’Atlantis ens va passar volant. Unes vacances amb totes les comoditats dins del nostre viatge. Tot un plaer poder viure en aquest resort durant uns dies i conèixer les aigües subaquàtiques de la costa de Mindoro. Un dive resort com aquest és ideal per uns dies de desconexió en un país tropical com Filipines, un busseig increïble durant 5 cops al dia i amb tot el menjar inclòs. Què difícil és marxar de llocs com aquest, mil gràcies i fins la pròxima!

TAGS
2 Comments
  1. Respon

    Anna

    13 maig, 2019

    Quin luxe…..eeehhh!!! Una experiència inoblidable…continueu disfrutant 🎗️❤️

  2. Respon

    Anna

    13 maig, 2019

    Quin luxe…..eeehhh!!! Una experiència inoblidable…continueu disfrutant 🎗️❤️

LEAVE A COMMENT

Subscripció al Blog

LA VOLTA AL MÓN
ALTRES VIATGES

Arxiu