Coron Filipines La Volta al Món Sud-Est Asiàtic

CORON, BUSSEIG ENTRE VAIXELLS

By on 13 abril, 2019

Coron, l’última parada amb l’Anna i la Cuca després de fer ruta per Palawan durant més de 10 dies. Ja quan ens van venir a veure a Bali es van quedar amb les ganes de fer més immersions després de provar-ho per primer cop. Coron era el lloc ideal per treure’s l’espina i tornar a bussejar uns mesos després.

Vam arribar amb un ferri de El Nido que en unes 4 hores ens va deixar a l’illa de Busuanga, al poble de Coron. Aquest lloc és conegut per ser un dels punts de busseig amb més embarcacions enfonsades i per tant, és ideal per poder fer immersions per dins d’aquests vaixells japonesos de la segons guerra mundial.

El 24 de Setembre de 1944, un grup d’aviació americà va enfonsat una cinquantena de vaixells japonesos que recalaven en la baia de Coron. Molts d’ells ara són accessibles per fer-hi immersions per dins a una profunditat de 20-30 metres. Nosaltres hi vam anar amb Fun & Sun Dive, la mateixa companyia amb la que havíem bussejat a Malapascua i que tant bons resultats ens va donar. Vam fer una sortida amb un total de 3 immersions, la primera la més profunda a gairebé 30 metres per explorar el Kogyo Maru, mentre l’Anna i la Cuca feien les classes de repàs en el seu segon Discovery Dive. En el segon, ja amb elles, vam bussejar pel Teru Vaze Maru que es troba entre 12-20 metres i és accessible tant pel voltant com per dins. Nosaltres vam poder entrar i veure un mica l’interior del casc mentre que elles el van veure per fora. El tercer i últim va ser per una paret de corall sense visitar cap vaixell, vam veure un munt de vida marina i no van poder sortir més contentes de l’experiència.

Bussejar a Coron és una de les coses obligades un cop ets allà i va ser molt divertit tornar a submergir-nos amb elles després de 8 o 9 mesos. Igual d’obligat és fer un dels tours que s’ofereixen per les illes del voltant de Coron per veure les seves llacunes i platges. Teníem les expectatives molt altes després del tour per El Nido i, tot i que aquest no va estar malament, no va ser com mai com l’anterior. Un tour amb JY Travel & Tours Coron, senzill i sense aquell ambient festiu i divertit que tant ens va agradar a El Nido. Vam escollir fer el Ultimate Tour que reuneix una mica de les millors atraccions de la zona. Per començar vam anar a la Kayangan Lagoon, un llac entre mig de les muntanyes amb aigua dolça molt curiós i envoltat d’un paisatge brutal. Vam seguir amb la Barracuda Lake on es pot notar una diferencia molt gran de temperatura si es busseja a alguns metres de profunditat degut a les densitats de l’aigua. Vam dinar a la Atwayan Beach, vam fer snorkel per un vaixell enfonsat, Skeleton Wreck i vam acabar a la Twin Lagoon on alguns del grup la van visitar amb kayak que van contractar abans de sortir.

Així doncs acabem aquesta etapa del viatge amb l’Anna i la Cuca recorrent una bona part de Palawan i Coron i gaudint d’uns dies de platja, sol i relax. Podríem dir que vam menjar molt bé tenint en compte on estàvem, menjar local combinat amb pizzes i alguna cosa occidental i, sobretot molta cervesa autòctona. La segona etapa, aquest cop per les illes Filipines i esperem que no sigui l’última ja que encara ens queden uns mesos de viatge i gran llocs per conèixer plegats! Anna i Cuca, encantats de que vinguéssiu a veure’ns un altre cop! 🙂

 

TAGS

LEAVE A COMMENT

Subscripció al Blog

LA VOLTA AL MÓN
ALTRES VIATGES

Arxiu