La Volta al Món Phu Quoc Sud-Est Asiàtic Vietnam

NADAL A PHU QUOC: PLATJA I AMICS!

By on 3 abril, 2019

El segon nadal consecutiu fora de casa ha estat el segon nadal de la volta al món, aquest cop dins les aigües càlides de Phu Quoc, l’illa més gran de Vietnam. L’any passat ens moríem de ganes de celebrar les festes amb banyador i màniga curta, a la platja i amb una calor espatarrant. Xile va ser una molt bona opció però no comptàvem amb les aigües congelades que banyen les seves costes i que ens va impedir banyar-nos a l’oceà Pacífic. Aquest any, en el sud-est asiàtic, hem pogut celebrar-ho dins les aigües del Golf de Tailàndia amb una temperatura genial i molt poc habitual durant aquests dies a casa nostra.

Durant la nostra ruta no teníem intenció alguna de trepitjar Vietnam ja que hi havíem estat durant tres setmanes fa cinc anys. Fa uns mesos però, el Safar i la Marta, uns amics que vam fer durant la nostra etapa a Beijing, ens van proposar quedar a Phu Quoc per passar les festes. Com feia temps que no ens veiem i no havíem estat mai en aquesta illa fronterera amb Cambodja ens va fer molta il·lusió poder celebrar-ho junts a la platja!

Hi hem estat un total de 8 dies sencers, suficients per poder conèixer l’illa, les platges i agafar-nos-ho amb molta calma. La primera recomanació que podríem fer sobre Phu Quoc és no anar a Phu Quoc. Sembla una mica exagerat però al sud-est asiàtic hi ha illes molt més maques i que valen molt més la pena. Phu Quoc s’ha convertit en un atractiu turístic rus de primera, on cada dies arriben vols directes des de Rússia amb centenars de persones que volen escapar del fred siberià.

Durant aquests dies hem trobat molta gent i ens han explicat com a canviat l’illa en els últims cinc anys. S’han construït desenes i desenes de resorts a peu de platja i ha fet augmentar la brutícia i contaminació de moltes platges. En els vietnamites els hi falta la consciencia mediambiental de no llençar la brossa a terra, de cuinar les vores de les carreteres on s’acumula tot el plàstic i de, en definitiva, ser nets amb la seva pròpia terra. Doncs si això li sumem les canonades que han construït des dels resorts a peu de platja per llençar la porqueria, fa que en algunes platges no et puguis ni banyar.

No tot són males notícies, hi ha platges on encara hi ha l’aigua cristal·lina i la sorra neta, platges on et pots banyar tranquil·lament sense estar envoltat de plàstics, amb les palmeres de fons, platges de les que se’n diuen paradisíaques.

La nostra estada a Phu Quoc s’ha dividit en tres etapes. La primera al sud de l’illa. Només arribar vam ens vam allotjar al Xuan Hien Resort, un hotel completament nou i molt acollidor ben a prop d’una de les millors platges de l’illa, Sao Beach. La nostra experiència AQUÍ.

Sao Beach és una platja força neta, amb palmeres i l’aigua una mica tèrbia on vam passar el dia de Nadal. Vam dinar en un restaurant a peu de platja, peix i marisc per aprofitar el bon producte fresc que els pescadors agafaven allà mateix. És divertit i amb una sensació diferent banyar-se a la platja el dia de Nadal, això sí, sempre amb el barret del Pare Noel. Una de les gran activitats a Phu Quoc és l’excursió pels illots que es troben al sud de Phu Quoc. Unes illetes amb molt bones platges, aigua clara i molt neta on hi ha possibilitat de fer snorkel. Nosaltres com teníem dies de sobra vam decidir fer dues excursions, ben diferents una de l’altre.

La primera va ser amb Vietnam Cheap Packages, una sortida més personalitzada, un guia, en Mr. Green, ens va venir a buscar a l’hotel, i ens va portar a nosaltres quatre a conèixer diferents punts de la ciutat. Primer a veure la fabrica de salsa de peix, la més venuda a Vietnam, i després a la Pearl Farm, on es produeixen perles amb les ostres de manera artificial i és interessant conèixer el procés. Finalment vam anar fins al port del sud on vam pujar en un vaixell compartit amb altre gent per anar a fer snorkel. Vam poder nadar en dos punts diferents però l’aigua no era massa clara i diguem que no estava neta del tot. Allà, en el vaixell vam dinar peix fregit, calamars, verdures, arròs i pollastre mentre compartíem taula amb altres turistes d’arreu del món. Va ser bo que no fóssim masses en el vaixell i ens poguéssim relaxar tranquil·lament. Ja en camí de tornada vam parar una horeta per fer un banyet en Sao Beach i en una plantació de pebre que hi havia al costat del camí. Una experiència agradable i molt interessant per fer snorkel i conèixer diferents punts de l’illa d’una manera més personalitzada.

La segona etapa va ser a les afores de Duong Dong, la capital de Phu Quoc. Des d’aquí vam poder explorar la part nord de l’illa amb moto. Un dels dies vam anar a la Star Fish Beach, una platja ple de estrelles de mar a la part més nord. La platja en sí no està malament encara que no és aigua clara del tot. Per arribar però es passa per una zona ple de plàstics i escombraries que realment fa pena que estigui així de malament. Abans de marxar vam anar a dinar en un dels restaurants del poble de pescadors que hi ha al costat, peix i marisc criat allà mateix. Una de les opcions a fer pel nord és agafar una moto i donar tot el loop pel Parc Natural. Una carretera ben agradable que passa pel bosc i per la costa. Aquest mateix dia vam a la platja de Mango Bay, que casualment és una de les més netes i menys massificades, tot un encert.

L’última parada va ser ja a la pròpia ciutat, la mateixa que vam anar a passar la nit de Nadal. Vam anar a sopar al Chuon Chuon Bistro, un restaurant amb unes vistes increïbles sobre la ciutat i el mar. Tot i que no era un menjar especial per l’ocasió, aquí a Vietnam poc es celebra, si que estava molt bo i sempre s’agreix el menjar occidental quan s’està tan de temps fora de casa. Calamars, amanida, costelles de porc i hamburguesa per celebrar la nit de Nadal!! Això sí, acompanyat amb un vinet blanc i unes crepes de postres. Aquests últims dies de viatge ens vam quedar al Venus Hotel & Sky Bar, situat a la carretera principal i amb unes vistes espectaculars al mar, sobretot durant la posta de sol. Va ser una pena que estigués amb obres ja que la seva terrassa superior no estava habilitada i no teníem l’esmorzar disponible.

Des d’allà vam realitzar el nostre segon tour, una excursió a les increïbles platges del les illetes An Thoi, al sud de Phu Quoc. Els amics de Phu Quoc Travel ens van venir a buscar als quatre a l’hotel per portar-nos amb una embarcació ràpida fins a la primera parada. Només érem 15 persones i ens ho vam passar d’allò més bé. La primera parada va ser una platgeta on vam poder fer snorkel i estirar-nos a la sorra. Després vam parar-nos una estona al mig del mar per banyar-nos abans d’anar a dinar en una altre illa. Ens van preparar menjar espectacular a peu de platja; gambes, calamars, cloïsses, verdures, arròs, pollastre,.. tot molt complert i molt bo. Una passada. Allà vam poder gaudir una mica de la sorra blanc i l’aigua neta abans de tornar cap a la ciutat.

L’última nit va ser la de cap d’any, una de les nits més màgiques de l’any que vam poder celebrar amb la Marta i el Safar. Vam anar a sopar en un restaurant a prop de la platja. Marisc, peix i vi blanc com la nostra dieta aquests últims dies. A les 11 vam anar a fer el compte enrere al Sky Bar amb el raïm que portàvem ja preparat i, després d’un parell de copes vam continuar la festa en un beach bar a la platja principal. Una bona nit per acabar la nostra estada a Phu Quoc, envoltats d’amics!

 

TAGS

LEAVE A COMMENT

Subscripció al Blog

LA VOLTA AL MÓN
ALTRES VIATGES

Arxiu