
World Wonders
Les 7 Meravelles del Món modern és un concurs que es va realitzar al 2007 inspirat amb les 7 Meravelles del Món antic. Un sistema de votació va anar reduint els 177 monuments inicials en 21 finalistes i posteriorment 7 guanyadores. Va ser un sistema de votació popular molt discutit ja que va regnar la afinitat nacional i la UNESCO no ho va avalar.
Segurament va ser una campanya més mediàtica que altre cosa, amb fins de recaptació econòmica per part de l’organització i amb aires de copiar una idea original en la que només queden les Piràmides de Guiza, la qual li han donat el títol honorífic. La resta de monuments antics eren els Jardins Penjants de Babilònia, els Temples d’Àrtemis a Efes, l’estàtua de Zeus a Olímpia, la tomba de Mausol a Halicarnàs, el Colós de Rodes i el Far d’Alexandria.
No es poden comparar segons quins monuments, no estan clars els criteris de designació i nosaltres creiem que faltarien alguns en aquesta llista definitiva.
Com era d’esperar, a partir d’aquí han anat sortint noves votacions, com la de les 7 Meravelles Naturals del Món amb el mateix sistema popular.
Després de fer La Volta al Món i de visitar Jordània, JA HEM VISITAT les 7 Marvelles del Món modern i fem una valoració segons la nostra humil opinió tenint en compte com era en la seva època d’explandor, contextualitzan l’any de construcció, la utilitat i l’estat actual en el que es troba. Creiem que faltaria afegir algun monument que hem visitat i no es troba a la llista i en treuriem algun altre.
El Crist Redemptor, per nosaltres se’ns dubte hauria d’estar fora de la llista. La maravella son les vistes que hi ha des de dalt a tota la ciutat de Rio de Janeiro i, podem assegurar, que hi ha monuments molt més impressionants que aquest. Un must pujar fins a dalt i contemplar tota la badia. Chitzén Itzà, la ciutat maia. S’admira sobretot la piràmida de Kukulkan amb el fenomen dels equinocis de primavera i tardor. Per nosaltres, rebaixa l’efervescència si es considera l’època en que es va ploriferà, del s.VI al XII, on a Europa ja estavem en plena Edat Mitjana. El Coliseu romà és la que ens queda més aprop i l’única que hem vist per separat. Pensar que hi cavien 50 mil persones fa gairabé 2 mil anys és impactant. Tot un símbol dels nostres origens. Petra, l’última en completar la llista. La ciutat pèrduda que es va construir sobre les roques fa més de 2.500 anys i que va assolir l’apogeu poc després de la mort de Crist amb més de 20 mil habitants. Ens impressiona molt que s’estima que el 70% encara no està descobert. Machu Picchu, la ciutat perduda dels Andes a gairabé 2.500m d’alçada. Costa de creure com es va poder edificar allà tota una ciutat amb les condiciones de l’època i ens marevella tota la cultura Inca que gira al seu voltat. Es creu que és del 1.450 dC, poca antiguitat per nosaltres. Taj Mahal, el gran mausoleu i la culminació a una història d’amor. De mitjans del s XVII, és un gran reflex de la mescla arquitectònica d’estil àrab, islamic, indi i turc. Un gran edifici, diferent a tot el que hem vist. La Gran Muralla Xina, la més antiga de totes, es va començar a construir al s. V aC fins al s. XVI per protegir-se de l’imperi mongol. Amb les ramificacions, té més de 20 mil quilòmetres de longitud. Recomanem visitar els punts no reconstruits, la muralla original i sense massificació.
7 MERAVELLES DEL MÓN







14 FINALISTES DEL MÓN










STONEHENGE (UK)
TUMBUCTU (Mali)
NEUSCHWANSTEIN (Germany)
7 MERAVELLES NATURALS DEL MÓN






TABLE MOUNTAIN (South Africa)